keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Lelujen lumoissa - exhibition for kids & adults


Nyt on Helsingin Taidemuseo Tennispalatsissa meneillään 20.5.2012 asti sellainen lelujen suurnäyttely, josta koko perhe voi nauttia.
Lelun Lumo esittelee leluja jopa 700 vuoden ajalta. Esikouluikäiseen poikaani vetosivat erityisesti näyttelyn installaatiot joita tekee mieli koskea, robotit ja ihka oikea haarniska. Tyttöjen mielenkiinto painottui nukkeihin ja niiden täydellisiin rekvisiittoihin.
Isät katselivat kiinnostuneina autoja, pienoismalleja ja sotaleluja.
Itseäni suomalaisten ja ranskalaisten yhteistyössä tuotetussa näyttelyssä viehättivät erityisesti leikkeihin tarkoitettu pieni papinpuku alttareineen, viimeksi Stockmannin ikkunassa vieraillut WULFFin pukki sekä vanhat lelujulisteet.




Eikä tässä ollut vielä kaikki. Kun kaksikerroksinen näyttely on kierretty voi istahtaa museokaupan vieressä olevaan pöytään ja piirtää tulevaisuuden leluja seinille ripustettaviksi. Tai jos ajankohta sallii voi ottaa osaa maksuttomaan monikulttuurisen Babel-työpajaan. Museovierailumme aikana työpajassa saattoi askarrella vetäjän kanssa pyörillä liikkuvan Troijan hevosen. Ehkä tasosta kertoo jotain sekin että olen käynyt katsomassa Lelun lumon nyt jo kaksi kertaa. Ensin avajaisissa ystävättäreni kanssa jonka jälkeen oli pakko viedä näyttelyyn oma perheeni!


Lisätietoa näyttelystä, aukioloajoista ja työpajoista löydät museon sivuilta osoitteesta
Please find english info about exhibition on site below

http://www.hel.fi/hki/taimu/fi/Toimipisteet/Helsingin_taidemuseo_tennispalatsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti